Badning för första gången!

En riktig simhelg har det varit måste jag säga! I lördags lämnade vi pappan hos en kompis och åkte mot sporthallen där det var simtävling! Varmt var det (hade nästan glömt hur varmt det faktiskt blir på en simtävling!), men lilla C var lika nöjd ändå! Han fick ju sååå mycket uppmärksamhet! Och vattnet, ja det var väldigt faschinerande! Kändes skönt att han gillade simhallen ifall han komemr måste följa med framöver.

Igår tog vi nästa simhall, vi åkte till matfors och badade! Började i lilla plasken, men det tyckte Charlie var rätt kasst.. Så vi gick till vanliga bassängen och där var allt latjolajban! gud vad han sprattlade och skrattade! Han slog med händerna så det skvatt utav tusan och tröck självklart ner ansiktet i vattnet några gånger ;) Efter ett tag tyckte vi det var tajm för lunch för lilleman, men det höll han minsan inte med om inte! Han hade ju inte tid att äta, han skulle ju BADA! Så efter att vi fått i han hälften gav vi upp och hoppade i plurret en gång till. Detta kommer vi alltså göra om! Troligen nästa helg ;) Då vi ändå ska vara hus/hundvakt i matfors ;D

Så nu hoppas vi på att babysimtanten ringer snart ;D

/simone

Oj vad han försöker!

Var ju ett tag sedan Charlie började att försöka ta sig framåt, ja han har ju försökt i sådär hela sitt liv (dvs från ca 1mån) och har med jämna mellanrum tagit sig en liiiiten bit. Dock har han inte riktigt kommit på hur han ska göra, och blir självklart sådär lagom förbannad som bara han kan bli när det inte går som han vill ;) För kanske 1½ månad sedan började han att skjuta upp rumpan i luften och försöka komma i krypställning, utan succé, mer en arg bebis.

Nu kommer han i alla fall bakåt, men är det kul? Nej. Han ska ju FRAMÅT! Så ingen gladare bebis för det. MEN insåg idag att det nog inte är långt kvar. rumpan åker mycket längre upp och bara han kommer på att han ska trycka upp överkroppen samtidigt som underkroppen så lär det gå! Vet dock inte om jag ska tycka det är såååå jättepositivt.. Som det är nu hinner man ta en snabbdusch när han ligger på golvet och är nöjd, men den lyxen är snart över.. Då blir det till att duscha när ungen sover, och akutduscharna blir nog ett minne blott.. Men visst är det ändå helt totalt underbart att lillungen utvecklas! Finns inget roligare!

Och såklart är han lika glad och go som vanligt, sur och arg är han bara när han försöker ta sig iväg och inte lyckas ;) Och du, FAN ta dig om du rör han mitt upp i sitt kämpande. Han kan själv, och envis är han ju som sagt ;)


Charlie försöker ta sig framåt...


...och här "äter" han avocado

Lite bilder oxå


Kycklingsmakis och ersättningskrångel

Igår fick Charlie testa kyckling för första gången, rätt oplanerat. Vi var på babysång i stan och hade glömt hans mat hemma. Vilket ledde till att vi fick gå på ICA och handla en burk, och då han inte äter sametslent (dvs 4mån burkarna) försökte vi hitta en 6mån utan kött (Vet att semper har en) - men inte hade dom någon inte. Så då tittade vi på dom med kött, och där kändes kyckling bäst då det är rätt lättsmält och det bara var 10% i burken. Jag förväntade mig diarré på herrn (man utgår såklart från det värsta). Men ingen diarré och inget magont! Hans mage är med andra ord redo för detta! Riktgit kul!

Iallafall så äter han all mat med glad aptit igen! Eller snarare sedan vi insåg att det var ersättningen som gjorde han hård i magen och vågade testa lite annat än potatis/palsternacka ;) Dt är bara ersättningen som är lite  sisådär poppis.. Men han äter BRA mycket bättre :D Nästan som förut :) Lite kinkigare ibland bara..

Ersättnings krångel..

Nu tycker jag vi testat allt, men ungen vägrar flaskan mer eller mindre.. =/ Varken dom nya eller dom gamla passar sig.. Han äter en stund som vanligt, men tappar han en gång taget så är det totalt kört. då skriker han tills han får nappen.. Sedan efter ett tag testar man igen, men nej han ska inte äta han ska ha nappen.. Vi lyckas få i han kanske 120ml 3ggr om dagen under protest mer eller mindre. Så det enda han får i sig just nu är morgongröten(+frukt puré, paltbröd och katrinplommon) och lunch smakisen (på ca ½dl). Han åt förut 150-210 3-4ggr/dag + samma mat.

Dagen ser nu ut såhär:
05 120-15 ersättning
08 havregrynsgröt med fruktpuré, paltbröd och katrinplommon
11 ½dl smakis
14-15 ca 120-150 ersättning
18 ca 90 ersättning

Förut såg dagen ut såhär
05 150-210 ersättning
08 havregrynsgröt med fruktpuré, paltbröd och katrinplommon
11 ½dl smakis
13 180-210 ersättning
17 180-210 ersättning
18 ca 90 ersättning

Visst ungen är pigg och är sig själv, men han måste ju börja äta riktigt snart igen, eller? Det här är långt ifrån vad jag förväntat mig av vår matglada pojk! Gröten och smakisen äter han med bra aptit (om än inte riktigt lika bra som förut, men mest för att han ska undersöka allt runt om). Jag vill ju att han ska äta mest ersättning! Pratade med BVC lite sist vi var där, om att han inte sa till när han var hungrig, så hon sa att jag skulle testa vänta ut, men när det gått över 5 timmar känns det inte alls bra =/  Speciellt då han inte äter på natten..

Någon som har något tips eller idéer? Ska prata med BVC till veckan igen, men med bakgrunden han har är jag fortfarande orolig för hans vikt, även om den har ökat grymt bra sedan han började få ersättning. Tycker verkligen detta är skitjobbigt! När jag beskrev hur en dag ser ut, så är det en BRA dag med =/ Blir det inte bättre snart vet jag inte vad jag gör =/ Börjar kännas som om mer mat är enda alternativet - men det får det inte vara!

Oj vad tiden går..

Charlie är nu 4½ månad! Fick frågan igår om hur gammal han blivit nu, höll på att säga "3,5 mån" sedan säga "nästan 4" och tillslut fick jag fram "4 nej nästan 4,5" (fast han är ju drygt 4,5 såklart) blev nästan chokad när jag insåg att han faktiskt är 4,5 månader! Han var ju nyss 2!! Allt går verkligen fort! Lite för fort! För sådär 2-3 månader sedan kändes det som om han skulle vara liten bebis för alltid, nu känns det som om han kommer börja skolan sådär imorgon och ta studenten om en vecka!

Han:
*Ligger numer ALDRIG stilla,
*Sitter utan stöd upp mot minuten om än lite vingligt,
*Försöker med all sin kraft ta sig framåt och rumpan far en bra bit upp i vädret, men inte kommer han någon stans direkt (och blir därmed sur såklart),
*Älskar numer att ligga på magen,
*Pratar gärna en heldel med, och såklart med STORA bokstäver (ja annars hörs man ju inte!),
*Har helt plötsligt får tentakel armar och når ALLT! (Vilket jag insåg när han tog tag i kaffekoppen på bordet och spillde det över stackars Molly, tack och lov var kaffet kallt och Molly bara blev rädd, men usch vad dåligt samvete jag har fortfarande över att jag inte hade koll på min unge..)
*äter mer än gärna allt UTOM flaskan, vilken vi får truga på med ett bra tag innan han fått i sig all mat.. (Känns som om vi kommer få gå över fortare till vanlig mat än tänkt... )
* är numer även ENVIS SOM EN GAMMAL GET!  Vilket inte går undgå, passar det inte skriker han tills han får som han vill, om det än så bara är att stå upp ;)

Mycket händer som sagt och jag glömmer helt bort att blogga..  Men fullt upp har vi iaf här hemma ;)

Här kommer en bild på Charlie i full matgladhet ;)




/Simone

Nya flaskor!

Nu har vi köpt nya flaskor, har fram tills nu använt dr Browns anti-kolik flaskor med ett förbannat rör i mitten, jätte bra flaskor med HEMSKA att diska.. Så då det finns alternativ bestämde vi oss för att byta!


Så nu har vi köpt Tommee Tippee, även dessa med anti-kolik funktion MEN bara 3 delar och därmed mycket enklare att diska! Tar numer 2min sådär :) Här kommer en bild på dessa blåa fina :)

/Simone

RSS 2.0