SMS-inlägg

spm_a0051 (MMS)


Kräk, kräk, kräk...

Uscha vad han kräks lillpojken våran =/ De senaste dagarna hgar Charlie spyt som aldrig förr, säkert 30-50% av det som åker ner kommer upp igen =/ Och på det äter han mindre än vanligt =/ Hade det inte varit så förbaskat varmt (och han inte haft den bakgrund han har) hade jag nog knappt reagerat, ätit dåligt har han gjort någon vecka, vilket jag tänkt på men han har varit pigg så har som inte gjort något åt det, men nu när han spyr så förbaskat känns det som om jag måste komma på något.. För lite vätska+för lite mat+värme= inte bra.

Någon som har något tips?

/Simone

DOP

Då var dopet avklarat :)

Klarblå himmel med strålande sol, massor med familj och släkt och en glad son. Alla förutsättningar för en lyckad dag :)

Det började dock lite oroligt, Jag var grinig som bara den och ville inte alls hjälpa sin mamma och pappa i deras förberedelser i församlingshemmet... Men mat och sömn gjorde att det ordnade upp sig.

Möte med prästen och faddrar (Morbror Adrian och kusin Alexander) för att sedan gå över till kyrkan, väl där väntade vi på att alla gäster skulle slå sig ner. Sedan ringde kyrkklockorna in till cermoni, och kantorn spelade samtidigt som vi gick altargången fram. Ungefär en timmes dopcermoni och jag var nöjd och glad hela tiden, tom när prästen råkade spilla vatten i mitt öga.

Sedan var det mingel på kyrkbacken en stund innan vi gick bort till församlingshemmet för fika. Sju sorters kakor och jordgubbstårta, gott ska det vara :) Sedan så höll farfar ett tal till mig innan mamma och pappa öppnade alla presenter.

Ett stort tack till alla som var där och gjorde mitt dop till en dag att minnas

/ Charlie

   

Önskelista!

Vi har fått en heldel frågor om vad lilla Charlie önskar sig till dopet så här kommer en önskelista, om än lite sent ;)

-Tripp trapp stol, eller bidrag till en.
-Sagoböcker
-Bidrag till spar/fondkonto
-Gips till hand+fot
-Fotoalbum
-Doptallrik
-Bilmatta

Alltså saker han har långvarig nytta av/har nytta av i framtiden, eller som är fina minnen :)

Gud så han utvecklas!

Oj vad vår lille herre utvecklas! Det går nästan läskigt fort!

Han har börjat bli väldigt intresserad av maten vi äter, och vill mer än görna undersöka, och igår när jag ätit vattenmelon vill han undersöka det som fanns kvar på tallriken (dvs skal med lite rött kvar på) och visst fick han det. Han lutade sig så nära han bara kunde för att verkligen SE vad det är - trodde jag ja! När jag kollar vad han faktiskt gör så sitter han och SUGER på ena melonen! Och gissa om han blev sur när jag tog bort han! :) Kan säga att jag längtar tills det blir dax för smakportioner!

Idag har han för första gången med lyckats kravla sig iväg en bit, ca sådär 4-5dm! Visst tog det sin lilla tid men jäklar i mig, han lyckades tillslut! Brukar verkligen 2½månaders kunna detta? Kul är det iaf att se hans utveckling :) Tycker att det är något nytt varje dag just nu :) Nu har han ätit 210ml(!!) färdig ersättning och totaldäckat ;) Det är jobbigt att vara på topp ;)

/Simone

Oj vad vi hunnit med!

Charlie gjorde morgon tidigt idag, 0500 var det fullt ös, glad är jag att det var Andreas natt, så jag fick sova till hela 06.00 ;P Tycker dock synd om Andreas som somnade sent (för att jag höll han vaken) och sedan vaknade 1, 4 och 5(då det som sagt var morgon).. Men inatt får han iaf sova! Och jag hoppas på en snäll Charlie ;)

JA det blev ju en tidig morgon idag, och gud vad man hinner med då! Jag åt frukost i lugn och ro vid 7 (Då Charlie tagit morgon tuppluren) för att sedan göra degen till pajskalet. Vid halv 10 går vi mot affären för en liten veckohandling i sällskap av Dess, Thea och Noel. Skiljs åt ett tag för att packa och ta oss ner till stranden och vid halv 11(?) är vi på stranden där vi stannar till ca 13.30, då det börjar bli lite väl varmt för bebisarna. Så vi plockar ihop och pallrar oss hemåt. Väl hemma tar jag och fixar färdigt middagen så den bara är att värma på när det är dags för den att ätas. Och allt detta hade jag hunnit med innan 14.00! Finns saker kvar att göra här hemma, men det tar jag när Andreas kommer hem :) Vilket är rätt snart.

Ikväll kommer även Anneli(Charlies faster) och Anders hit för att hjälpa oss upp med takfläkten, helt underbart! :D

Charlie här i veckan med leksaken i handen :)



Nej nu ska jag seklart mitt program :D
/Simone

En dag på stranden

Gud vad Charlie har börjat bli intresserad av det man äter! Idag vid frukosten hade han bestämt sig för att få tag i våra gröttallrikar, fick flytta min inåt på bordet :P Tillslut fick han dock tag i andreas sked och la den på golvet haha :P Han har alltså också fattat att om man lutar sig framåt kan man nå det man vill ha, inte lika najs ;P

Detta var precis innan han fick tag i skeden ;)


Sedan vart det stranden med Dess&co, och där träffade vi Sara&co och Saras bror&co, riktigt trevligt! Andreas tog ett dopp och jag badade en bra stund :) Riktigt härlig väder! Charlie han låg under ett parasoll i skuggan och lekte/sov, han var rätt nöjd med livet. Först satt han i vagnen, men den blev så varm =/ (fläktade ju ingenting där) så då blev det under parasollet.

Pappa och Charlie leker :)



Charlie trött :)


/Simone

En liten uppdate :)

Sedan vi kom hem från Stöde har det hänt en heldel, men med det unerbara vädret (och fullt upp när det varit dåligt) så har vi glömt att skriva ;)

Men jag och Charlie har iaf varit på upptåg :) I onsdags ringde Pia&Ludde och frågade om vi ville följa med till Norra Berget, och med ett härlgit väder så a vi såklarty JA! Så vi pallrade oss in till stan och upp för brget (Med buss såklart :D) och bara njöt av solen där uppe :) Charlie har även börjat förstå att om man sitter i mammas knä och lutar sig framåt så kan man nå saker, vilket resulterade med att lilla herr Charlie fick mangoraja över hela handen ;P Kul tyckte han, mindre kul tyckte jag haha. Men är man nyfiken så är man! Och DEt här med att luta sig framåt är nu nya favvo grejen att göra!

I onsdags skulle jag till vårdcentralen och kolla mina onda handleder, vilket gick bra, och Charlie fick beröm av läkaren som tyckte han var väldigt vaken för att vara bara 2½mån(detta när han var helt kolugn i vagnen och små trött!), roligt tyckte vi! När vi ändå var i Granlo så passade vi på att ta en tur till Pia&Ludde. Så skönt att komma ut och träffa folk! Charlie lånade Luddes gamla babygym och shit så roligt det var! :)

I torsdags var det BVC för Charlie, och se hur vikten var. Den lilla herren hade gått upp till 6320g (+570g) och var nu 62cm (+3cm), så han växer och gror! Och nu förstår vi med varför hans kläder börjar bli för korta ;) Blir snart tajm för inhandling av 68 (iaf bodysar, byxor kan han nog ha ett tag till iaf). Från BVC for vi till Birsta för fika med lite andra mammor, 4st vart vi och 2 bebisar på 3mån Charlie på 2½ och en liten tjej på 1 mån. Är så svårt att förstå att Charlie nyss var så liten! Läskigt vad tiden går fort. Men trevlgit hade vi iaf :) Efter fikat åkte vi hem och åt lite middag, innan mormor kom och hämtade mig för att handla lite till Charlies dop, oc hon skulle kolla på lite kläder till dopet, så tillbaka till birsta för mig ;) Och min nya favorit sysselsättning är: Åka buss - ENSAM! Gud så skönt det var! Satt bara och kände lugnet!

Och igår kom Elin&Signe hit, vi låg på BB samtidigt (Jag och Elin gick även vattengympan tillsammans, och vi hade föräldrautb tillsammans) och bebisarna har samma födelsedag så det var riktigt kul att träffas! Vi la oss ute på en filt på gräsmattan (varför har jag inte gjort det förut? Helt underbart ju!) och bara njöt av solen :) Eller ja inte Charlie&Signe då, dom låg ju i skuggan ;) Lägger in två bilder från gårdagen med :)


Och har man haft en vecka som denna så blir man såhäääääär trött på kvällen ;)

RSS 2.0