Pojken äter för fullt!

Lilleman äter för fullt! Gröt till frukost och grönsakspuré till middag :) Och numer mixar jag varken gröt eller pure (med vissa undantag), jag mosar gröten lite med skeden bara och mosar grönsakerna med gaffel. Dom små små bitarna som blir över bryr han inte, och skulle det finnas någon för stor bit kvar så spotytar han ut :) Min duktiga pojke! Men måste säga att gröten banne mig är favoriten! Han äter som om han aldrig förr fått mat (havregrynsgröt på 1,5 msk havregryn och 2-3 istärningar med äpple/päron/kanel puré), och det som hamnar i haklappen - ja det SLICKAR! han bort ;) Ingen gröt får gå till spillo inte!

Det senaste han fått smaka är sötpotatis, rätt gott tyckte Charlie, rätt kasst tyckte hans mage =/ Hård i magen blev han (beror såklart på vad man jämför med, men hur han är annars), men inget som inte går att lösa med katrinplommonpuré ;D Charlies andra favorit :) (Tack och lov!)

Måste säga att det nästan är lite läskigt hur fort tiden går! Snart får han testa kött (om vi kommer börja med det vid 5mån är en annan femma). Han sitter förvånansvärt stadigt i sin tripp trapp, och längre stunder nu med! Rätt praktiskt då han kan sitta där om jag grejar i köket (han fullständigt älskar det). Ja längre stunder är typ 10 min :)
Snart är min lilla pojke stor! :O

Vet inte om vi skrivit det innan, men strax innan 4månader satt lilla Charlie hela 30sek! Helt galet! Visst att han kunnat sitta 5-10 sek sedan 2½mån (med lite tur och inte förmycket som distraherar då :P), men när lärde han sig sitta stadigt så länge? :O

Envis har han blivit med! Numer ska det vara på hans sätt eller inte alls! Han vet vad han vill om man säger så ;) Lillplutten!

/Simone

Ny stol...

Veckan som gått har varit en händelserik vecka för Charlie...

Han har fått en ny stol, en Stokke Tripp Trapp minsann! Och den är populär att sitta i när det ska ätas, han har blivit riktigt duktig på att både sitta själv i stolen samt att äta (eller smaka ska man kanske säga) :)



Och i lördags då tog mamma och Charlie ställning i HBT-frågorna och tågade så stolt i Sundsvalls Pride-parad samt gick och kikade på stan under Drakbåtsfestivalen. Det var lite väl mycket ljud så Charlie fick så gott ta på sig sina gröna fina hörselkåpor, det hade han dock inget problem med utan låg och kikade så nyfiket på allt som rörde sig ändå. Det bästa med Pride-parad var regnbågsflaggan och alla ballonger :)

Söndagen var det pappas tur att gå med Charlie på stan, och då var det fotboll som gällde! Sdff:s div 2 lag spelade hemma på Norrporten Arena. En arena som INTE är barnvagnsanpassad upptäckte vi... Men det gick bra trots allt. Charlie var måttligt intresserad av fotboll, utan låg mest och drog i sin vagnleksak som låter som en hel bondgård!

Sen så var faster och hälsade på med Charma, och det var en rolig hund ska sägas, där fanns det mycket päls och toffsar som Charlie kunde dra i:)



Allt för denna gång,

over and out...

Grötsmakis!

Igår eftermiddag fick Charlie smaka lite havregrynsgröt, något paltbröd har vi ännu inte tillsatt då han fortfarande äter huvuddelen ersättning, vi ser det alltså inte nödvändigt riktigt ännu. Men framöver så ska vi tillsätta detta med.

Gröten ensam i sig tyckte Charlie var lite sådär, om än bra mycket godare än broccoli! Men jag tog och blandade i katrinplommonpuré (nestle, vi ska snart börja göra egen där med har jag tänkt), och oj så gott det blev då! Han fick samma smakis imorse, och mumsade glatt i sig! Så gröt ska vi fortsätta med! Tanken är att han ska få gröt på kvällen innan läggdax, vilket vi ska starta med om några dagar när vi kör på nästa smakis på morgonen.

/Simone
Detta inlägget och förra är från min andra blogg - simonesbarnmat.blogg.se

Smakisar!

Charlie fick potatis blandat med ersättning till en rinnig konsistens som första smakis, minen han gjorde var bara så rolig! Han fattade verkligen inte vad han fått i sin mun! Men vi matade han med resten av det vi lagt på tallriken, och han sölade inte ut allt för mycket i alla fall. Vi fortsatte med potatisen i 4 dagar och han fattade redan 2-3 dagen hur han skulle göra för att svälja maten.

5e dagen fick han potatis och palsternacks puré blandat med vegetabilisk olja (Naturnes från 4mån), då vi var på resande fot fick det bli burkmat, och dom gånger man faktisktkommer använda burkmat, kan jag rekomendera Naturnes! Dom förpackningar jag kollat på har bara samma ingridienser som jag skulle använt till samma sak hemma! Charlie gjorde även en rolig min när han fick smaka detta första gången, men andra skeden gick så fint ner i magen, och nästan ingen mat sölas bort! Han får nu 1-2 teskedar/smakis och en smakis per dag. Även detta körde vi i 4 dagar.

När vi sedan kom hem fick han testa morot och palsternackspuré (nu hemmagjort såklart) och efter den där roliga minen (såklart!) så gick det ner precis som allt annat! Detta körde vi med i 6 dagar, samtidigt som han fick lite katrinplommonpuré då han blev lite trög i magen. Vilket dom tydligen kan bli av morötter.

När morot och palsternackspurén var slut tänkte jag att han skulle få testa broccoli, vilken han verkligen inte gillade! Det kom ut lika fort som det gick in, så han fick bara lite katrinplommonspuré första dagen, och nu idag (andra dagen) tänkte jag att vi testar igen (jag hade lite kvar i kylen så kändes dumt att slänga) men icke! Broccoli skulle inte lillungen ha inte, han fick alltså bara lite katrinplommonspuré igen, och senare på dagen fick han även lite hemmagjord havregrynsgröt vilket inte heller var poppis, så åter igen lite katrinplommonspuré, nu ihopblandad med gröten och då var det mumma kan jag lova! Så nu kör vi på gröt och katrinplommon några dagar framöver.

Kanske ska tillägga att han fått suga på gurka och vattenmelon ibland sedan han var ca 2mån, vilket gått bra! Dock ska man självklart ha stenkoll så att bebisen inte får i sig bitar och kan sätta i halsen!

/Simone


Det var ett tag sedan...

...men vi har ju knappt varit hemma under semestern!

Jag tog med mig mamma och pappa på tåget ner till Göteborg för att fira min kusin Hannah´s namngivning. Och gissa att att jag är duktig på att åka tåg, till mamma och pappas stora glädje :) Sover jag inte så sitter jag och tittar ut genom förnstret, gissa att det är roligt... Det rör sig hela tiden och många olika färger, så det kan jag rekomendera om ni får tråkigt på tåget:) I Göteborg var jag även på Liseberg (så klart),  där låg jag nöjd i vagnen hela dagen (trots att jag har tyckt det varit lite halvtråkigt med vagn senaste tiden) förutom när jag ville ha mat. Det enda tråkiga var när jag inte fick följa med pappa när han skulle åka Balder, men får ta det nån annan gång. Dagen efter gick vi på Universeum, och där fanns det mycket intressant att titta på, alla olika färger, ljud och rörelser hela tiden. Sedan gick vi på Hannah´s kalas, jätte trevligt var det coh jag fick träffa många nya människor. Efter tre dagar så var det dags att åka hem igen, och jag var lika nöjd på tåget hem:)

Sedan har jag även börjat få smaka lite mat, gud vad gott det är med potatis, och morot o palsternacka är också en favorit:) Nu har jag ätit i två veckor ungefär och börjar få till det där med att svälja maten, det var lite krångligt i början.

Självklart lägger jag upp lite bilder också, ha det bra så länge

/Charlie


RSS 2.0