Enligt order...

Enligt order från Simone, men framförallt på order från alla vänner och bekanta...

...Här kommer lite bilder fråm veckan som gått, och äntligen har vi fått en bild på Charlie när han skrattar:D




Vår son är för övrigt nybadad då han gjorde en riktig fontänkräkning på en meter över både sig, sin mor och soffan.

Ha det gott så länge :D

Hemma från stugan :)

Ja förra inlägget skrev jag i fredags vid ca 18 men lyckades göra fel när jag skulle skicka det såg jag nyss ;P Så blev till att skicka om det :)

Nu har vi i alla fall kommit hem från stugan igen, Charlie sover och Andreas duschar så jag tänkte passa på att skriva ett inlägg :) Riktigt skönt har det varit att komma iväg lite! Extra skönt att ha en mamma som mer än gärna tar Charlie mest hela tiden ;) Hon hade innan vi åkte ner erbjudit sig att ta en natt med honom så vi fick sova, men då hon hjälpte till så grymt mycket under dagarna när han vaknade/var grinig osv så kände varken jag eller Andreas att det behövdes! Och vi båda har fått komma från lite i omgångar, om än bara till grannarna så är det guld värt att bara få vara Simone/Andreas och inte mamma/pappa för en stund :) Så nu uppvilade och glada är vi hemma igen och redo för en ny vecka! Lägger inte upp några bilder nu utan det överlåter jag till Andreas ;)

Imorgon har jag och Charlie en plan på att göra Birsta osäkert och inhandla lite mer och större kläder till Charlie :) 56 bodysarna är i de flesta fall numer försmåa! Och vi har för få bodysar i 62 :) Han börjar bli stor! Helt galet! Men kan tillägga att det bara är bodysar som han växer ur på löpande band, han kan fortfarande ha de flesta byxor (utan fot) i 50 och alla i 56. Men jag klagar inte förjag får handla ;D hihi

Charlie har börjat äta mer nu med! Ökade från 120 till 150 förra helgen och det verkar snart vara ökning till 180! För just nu går det bara ca 3 timmar mellan gångerna han ska äta, dock står det på paketet att bebisar 1-2mån ska äta ca 100-160mlvar 4-5 timme (5-6ggr dygn). Men kan ju inte ha en hungrig son! Ja orolig är jag inte men lite fundersam :) Ska på BVC på onsdag så tänkte fråga omdet det då :) Men tills dess: Ingen som har någon koll?

/Simone

nu har vi kommit fram till stugan och Char...

nu har vi kommit fram till stugan och Charlie har fått lite roliga presenter av mormor sin :) just nu sitter han med sin pappa och kollar ut över stugan, en riktigt nyfiken liten pojk har vi! :D Nej nu ska jag se till att vi får i oss lite mat medan bebis är mätt och nöjd! :) /Simone


Tror jag fått igång mobilbloggandet nu :) ...

Tror jag fått igång mobilbloggandet nu :) så ni får uppdateringar under helgen för nu bär det av mot stugan med mamma&pappa :) /Simone


En helg i Stöde

Har precis kommit hem efter en mysig helg hos farmor och farfar i Stöde. Jag var ute hela lördagen, antigen låg jag i min vagn i skuggan och sov eller så satt jag i någons knä. Jag pratade även med valparna, och dom är inte lite söt dom även fast dom är busiga och vill slickas hela tiden.

I dag var vi och hälsade på Linus (som är drygt ett år) och Johanna (som är drygt tre år) och deras föräldrar Micke och Maria. Så nu längtar jag tills jag är lite större så jag kan leka med dom.

Jag lägger självklart upp lite bilder från helgen :)

Ha det så länge


1 Månad

Då har vår lille prins fyllt 1 månad (igår)!

Det har hänt en del måste jag säga, ett par oplanerade nätter på sjukhuset då han tappade lite För mycket i vikt, vilket visade sig bero på att mamma inte kunde producera tillräckligt med mjölk. Han har varit i Stöde, Matfors, Timrå, och även på besök här i Bredsand hos Mormor och Morfar. Vi har idag varit och fotograferat oss inför Sundsvalls Tidning, och hade då på sig en ny body i stl 62, den passade perfekt förutom att ärmarna var liiite för långa.

Vad har mer hänt då? Jo, va har grillat på stranden naturligtvis :)
Och så har ju familjen blivit lite mindre i och med att Zmirre fick flytta tillbaka till sin förra husse:( Han var lite för vaktig och hanelak för att det skulle gå att promenera tillsammans med barnvagnen, Tråkigt, men kan vi inte ge honom det han behöver är det bättre för honom att få flytta "hem" igen.

Naturligtvis så kommer här ett litet bildkollage från den första månaden i livet :)


Älskar denna bild på min älskling :D

Grillning på stranden

Idag har det varit strålande sol och kanonvarmt, så mamma, pappa och jag tog med oss Noel och hans storasyster Thea och deras mamma och pappa och gick bort till stranden och grillade korv. Jag passade på att sova när mamma och pappa skulle äta så dom fick göra det ifred, när dom var klar så vaknade jag och åt jag med, naturligtvis åt jag min Babysemp då jag inte har börjat med korv riktigt än.

Det blir några grillbilder och så en bild där jag ligger på pappa och håller upp huvudet så ni ser hur stark jag har blivit :)

Ha det så länge, så hörs vi nästa gång

PS: jag lägger in länken till Harrys insamling på barncancerfonden för er som inte skänkt något än...

http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/Lilla-du/


Sånt som inte får hända..

Vissa saker ska bara inte hända, och en sån sak har hänt halvt bekant (en nära väns nära vän).. Hennes lille söta sån har fått en njurtumör! Det är ju sånt som bara händer andra, sånna man inte känner till. Det är rätt läskigt att inse att det faktiskt kan hända VEM SOM HELST! Riktigt läskigt..

Här är en länk till en insamlig till barncanserfonden i lillpyrets namn =)
http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/Lilla-du/

/Simone, Andreas och Charlie

Bebis besök =)

Igår hade Charlie sitt första bebis besök! Det var Pia och Ludde som kom på besök =) Mycket trevligt tycker mamma, Charlie däremot bestämde sig för att somna precis innan dom kom, och kände inte för att vakna innan dom åkt igen :P Men vi ses nog fler gånger ;)

Idag bär det av till matfors för att träffa Charlies faster med familj =) Och Charlie får alltså träffa sina kusiner för första gången =) Ominte pojkarna rymt dvs ;) dom är ju trotsallt nsrt 16&19, men dom brukar vara hemma iaf :) Förhoppningsvis kommer det upp lite bilder därifrån ikväll eller imorgon :)

Tänkte lägga upp lite bilder från igår iaf :)


Bilder...

Eftersom min kära sambo tycker det är jobbigt att lägga upp bilder så tar jag mitt ansvar och fixar några här...

Håll till godo :)


Jag har bestämt mig!

Har funderat och kännt efter och pratat lite med D, och nu tror jag nog jag har bestämt mig angående amningen :) Jag känner inte alls att det är värt det att både amma och ge ersättning varje måltid (ersättningen är ju dock ett måste) och har bestämt mig för att tidsnog sluta amma helt, och tills dess attt mjölken försvinner kommer jag att amma lite då och då, typ om han vill ha lite mat mellan måltiderna osv. Och när mjölken försvinner helt så gör den det. Helt enkelt så är det mer ett stressmoment än något som gör nytta att både amma och ge ersättnign, speciellt då han bara får ut ca 30 från mig och äter sedan 90 ersättning, och Charlie mår bättre av en lugn och glad mamma än en stressad =)

Kan dock säga att jagtycker det ör synd då jag så skulle vilja helamma, men som det är nu försvinner ju mysigheten och allt. Får helt enkelt hoppas på att det blir fler barn och att amningen funkar bättre då :)

/Simone

Den stora frågan

som egentligen inte är så stor som den kan tyckas. Amningen går sådär, har funderat på omdet är värt att fortsätta att amma över huvud taget. Visst jag tycker det är mysigt osv men med ersättning också så blir det så omständigt och myckt jobbigare och helt ärligt lite av en börda eller ja det tar bort mycket av mysigheten om man säger så. HAr som sagt inte bestämt mig ännu hur jag ska göra, det återstår att se, men börjar nog att luta mot att sluta med amningen.. Helamma kändes bra, delamma känns kasst och där har jag ju inget val, helamma kan jag inte då jag långt ifrån har tillräckligt med mjölk. Men bestämmer jag mig för att sluta så finns ju ingen återvändo efter ett litet litet tag. Så ja vi får se.

Måste säga att jag är glad att jag har det stöd jag har! Vänner som förstår(vissa som varit i samma sits) och släkt som också förstår! Måste säga att en sak en i släkten berättade var så skönt att höra! Hon berättade om när en av hennes barn var liten och hade kolik och hon gick runt runt i lägenheten med enunge som skrek/inte somnade och tänkte varje gång hon hade gått förbi balkongen att "nästa gång jag går förbi balkongen slänger jag ut ungen!" Hon pratade även med BVC om detta och dom sa att det varbra att hon tönkte för då gjorde hon inte det, det är folk som inte tänker som gör sakerna istället. Det som kändes så bra är att veta att alla faktiskt tänker så mer eller mindre, iallafall någon gång. Denna person har sagt en heldel annat med som varit ett riktigt bra stöd, och varit guld värt! Mycket om amningen och sådär :) För det är faktiskt så att jag är precis lika bra mamam även om jag bestämmer mig för att sluta amma. Charlie mår inte sämre för det! som sagt, det denna person berättat och sagt har varit guld värt!

Självklart finns det en heldel fler som sagt mycket bra med :) Och ät uppskattas såklart också!

Nej nu blir det sängen med mina älsklingar!
/Simone

3 veckor!

Idag blir vår lilla prins 3 veckor! Helt sjukt vad iden går fort! För fort! Imorgon är det väll Charlie som ska ta studenten känns det som ;P Nej men det är nog som dom säger att denhär tiden går fort så det gäller att njuta så mycket som det går :)

dock är det lagom lätt att uppskatta tiden kl4 på morgonen och en liten pojk som inte vill sova.. Han vaknade vid 1-2 i natt öfr mat som han alltid gör, och mat fick han :) Men int evar han nöjd där inte, han skulle vara vaken! Ska säkert inte klaga då han inte skriker eller så när han inte vill sova på natten, han vill bara vara vaken och bli underhållen helt enkelt. Men det är man ju lagom pepp på den tiden ;) Men efter många om och men så somnade han och vi efter 4 någon gång :) Tycker egentligen mest synd om hans kära far som skulle upp imorse på utbildning (han somnar sällan innan Charlie), jag kan ju trotsallt ta en tupplur när lilleman sover nu under dagen.

En liten grinpick har han varit idag med, inget som hjälpte, inte ligga i famnen inte bli buren, nada. Men då jag kände att jag måste få i mig frukost på ett eller annat sätt så satte jag honom i bärselen, och vad händer då tro? Jo, ungen sover inom 10 min! Och blev knäpptyst från första sekund! Så bärselen fick med andra ord ett bra betyg :) (har testat den förut och han har varit nöjd men ändå :P)

Nej nu ska jag få något gjort medan lilleman ligger i sängen och sover :)


Mysig lördag :)

Idag åkte vi upp till farmor och farfar i Stöde. Och där var det skönt kan jag lova, inte ett moln på himlen och strålande sol (men det är som vanligt i stöde säger pappa). När vi kom dit så var inte farfar hemma, utan han var och klippte får så mamma, pappa och farmor drack kaffe och åt bullar. Sedan promenerade vi genom skogen bort till farfar som var hos Tony Sussie och Alva och tittade när han jobbade :) Efter att tag så skulle jag äta, så då gick jag och mamma in till Sussie och Alva (som är lika gammal som mig) och åt där, sedan bytte farmor blöja på mig. Det är Sussie och Alva som har fåren, det är 20 tackor och en bagge som heter Bengt.

Sedan gick vi hem till farmor igen och tittade på deras hundvalpar som är en vecka äldre än mig, så pappa lägger in några bilder på mig och mamma när vi är utanför stallet där fåren bor och bilder på farmors hundvalpar.

PS. jag måste säga grattis till min morbror som fyller år idag :)




Vikten går uppåt!!

Var på BVC imorse och vägde och mätte lilleman. Visste verkligen inte vad jag skulle förvänta mig att han skulle väga, men hoppades såklart på att han skulle ligga över födelsevikten iaf, och det gjorde han! Han har sedan i söndags gått upp 265g, vilket medför att han nu väger 3900 alltså nästan 200g mer än födelsevikten! Kändes så grymt skönt! Växt hade den lilel gjort med, från 50 till 52 cm kul det med, men vikten var ju heltklart det bästa! Och att lilleman kissade på pappa såklart ;) Nej men kissade på pappa gjorde han såklart, slutade med att Andreas fick gå utan jacka och strumpor på stan :P

appropå kissa på pappa så har han kissat på oss en heldel senaste dygnet :P Igår vid 23 kissade han på Andreas, i natt vid 3 var det min tur och imorse gjorde han 3i1 på Andreas, både kissade, bajsade och spydde på han :P Så vi hoppas på att han håller sig i styr i natt ;)

Nej nu är det glass i soffan och sedan sängen :D

/Simone

Älskar denna bild på min lilla älskling! :D
Älskar denna bild på min älskling :D

En ovanligt mammig Charlie!

Idag har herr Charlie varit ovanligt mammig, han har somnat hos mig och jag har lagt ner han i sängen, 5 min senare har han vaknat och ska vara hos mig (Andreas var ute på promenad och tvättstuga dessa gånger) och somnar på direkten, jag lägger ner han efter ett tag igen och han vaknar 5 min senare osv. så har inte gjort mycket annat än suttit med honom i famnen idag :P Nu är tvätten dock klar och Andreas inne igen så nu ligger han hos honom istället :) Tur iaf att pappa brukar funka lika bra (om inte bättre!) än mamma :) Om det inte är käk det handlar om dvs ;) (Då ammar jag ju han först och sedan ger Andreas ersättning).

Nej nu ska jag få lite gjort medan Andreas tar hand om Charlie :D

Veckan som var i bilder



Viktkoll på BB + babygymmet

Nyss har vi varit in på BB igen och vägt lilleman, vi visste att han gått upp i vikt (syns på kläder och framförallt att han får märken av strumporna igen) men hur mycket var ju frågan.. Så några jätte förhoppningar hade vi inte riktigt. Men lägger han på vågen och det står 3635! :D Alltså 195g sedan i förrgår :D Med det är det bara lite drygt 90g kvar till födselvikten! Så hoppas på att han är uppe i den imorgon (ska dock inte väga han fören torsdag nästa gång). Så vi får se vad vågen står på när vi är på BVC på torsdag :) Jag hoppas ju såklat att han ligger runt 3900 då iaf ^^ Barnmorskan på BB tyckte även att vi skulle be om att få väga han lite oftare nu framöver så vi verkligen ser att han fortsätter uppåt, så det ska vi komma ihåg att göra :)

Igårkväll medan jag vek tvätt och Andreas gjorde något annat tänkte jag att lilleman skulle få testa babygymmet, har antagit att han varit förliten för att uppskatta det, men inte då :D Han låg först ett tag och bara kollade för att sedan tillsut börja slå på grejerna och gripa tag i dom, även om det är refelxer så såg han grymt nöjd ut :D Tänkte filma han men fattade verkligen inte hur man fick till filmfunktionen på kameran..  Men här kommer lite bilder iaf :D


En liten lista om mamma och mig :)

När fick du reda på att du var gravid? 9 augusti 2009
Var bebisen planerad? Inte det minsta, men egentligen inte så oväntad ;P
Mådde du illa mycket? Ja, halva graviditeten var en pina =/
Hur blev ditt hår? Ingen skillnad som jag tänka på.
Hade du mycket halsbränna? Sista månaden hade jag lite på kvällarna ibland.
Grät du för ingenting? Kan jag nog inte påstå :)
Var du känslig? Inte mer än vanligt tror jag :)
Vad gillade du för mat? Ingen typ :P Eller jo potatis mot slutet :P
När kände du bebisens första sparkar? Kände rörelser redan vid v12 och första riktiga sparken runt v16-17
Var du ofta orolig? Inte det minsta :) Bara liiite i början :)
När började du läcka bröstmjölk? I v 25 kanske, men det var inte mycket =)
Samlade du på dig gravidtidningar & böcker? Några tidningar och 1 bok (som mer handlar om barnets utv)
Sparkade bebisen mycket? Party all the time ;) förutom på natten :D
Fick du bristningar? Få nya, men gamla som bliviit längre.. Men inte alls farligt =)
Hur kommer det sig att du behöll bebisen? Det hade vi pratat om innan ifall att, så det var självklart från start :)
Blödde du någongång? Liite en gång i början.
Levde du på som vanligt? Mer eller mindre.
Hur gammal var du när du blev gravid? 20
Hur tog dina föräldrar det? Chockade! Men när chocken gått över, överlyckliga =)
Hur tog din partner det? Grymt glad :)
Vart bodde du/ni? Bredsand sedan ngn månad
Hur ofta gick du till mvc? 1-2ggr/månad
Hur många ultraljud gjorde du? Fyra, v7,8,12,19
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Kejsarsnitt =)
Hur började din förlossning? Den började aldrig ;)
Hur många timmar tog din förlossning? Åkte ner på OP 8 uppe på rummet 9 :) så 1h.
Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Kejsarsnitt
Hur mycket var du öppen när du kom in? 0 cm antar jag ;)
Vilken smärtlindring tog du? Spinalbedövning fick jag =)
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? Krystade aldrig ;P
Blev det komplikationer? Nepp, ingen alls =)
Fick du sy? Ja det är klart :)
Vad tyckte du var jobbigast? Första natten när jag ammade han 5h konstant, skrek så fort jag tog bort han =/
Var du rädd för något? Att jag skulle få ont länge efteråt.
Skrek du? Nepp :P
Hur många var inne i förlossningsrummet? OJ! ca 10 pers
Hade du någon nära med dig? Andreas såklart
Hur var vikt och längd? 3728g och 50cm
Ögonfärg: Bruna tror vi =)
Hårfärg: Brunt
Ammade du? Japp
Ammar du nu? Delammar
Hur gammal är bebisen nu? 2v imorgon
Vad tyckte du om förlossningen? Nervöst och luddigt men inget slår känslan när vi hörde att han kom ut!
Vill du ha en till? Ohja! Nästan mer nu än innan!!
Planerar ni ett till? Inte än, först ska jag plugga klart!
När kommer andra barnet? 4år kanske? :P
Hur är ert förhållande nu? Mycket bättre än innan jag blev gravid!
Vilken vecka födde du i? 39+3



RSS 2.0